30 juni 2011

Det ska börjas i tid!

På sin 1-årsdag för snart en månad sedan fick vår son den här lilla Rörstrandsvasen med penséer från sin mormor och morfar. Kanske ska han börja samla på Rörstrandsvaser i blått? :) Vem vet...

Vasen, eller egentligen senapsburken, är från 1964.
Den saknar bygel och lock...och senap!
(Tack Jan & Kecke för info)

Det vore ju så klart kul om lite av vårt intresse smittar av sig på barnen. Hoppas bara att vi inte skrämmer dem genom att släpa dem runt på loppisar och auktioner! När dottern sov över hos sina kusiner förra sommaren blev hon så glad när hon insåg att de inte skulle på loppis morgonen efter! Stackars barn! Men alla leksaker som följer med hem borde väl i alla fall vara lite plåster på såren :)

Uppdaterat: Här visar trillivippa en bild på sitt senapskrus med lock och sked!

26 juni 2011

En sista titt...

...ut genom köksfönstret innan jag lägger mig. Det känns nästan som en dröm att den turkosa möbeln står där den ska! Lite små detaljer ska fixas, så som att måla skruvskallar, men den är näst intill färdig!

24 juni 2011

Glad midsommar!

Här kommer en midsommarhälsning i form av en sockerskål full av sommarblommor!



Sockerskålen är Gustavsbergs Spaljé av Wilhelm Kåge. Den saknar lock men vi använder ändå inte socker i kaffet så nu kom den iaf till användning.

23 juni 2011

Blommigt 70-tal

Idag fixar vi inför morgondagens midsommarfirande i stugan. Jag 70-talschockar och bjuder på två tapetbilder från en av stugorna! Stugan ska rivas och används nu som förråd, men i tapeterna sitter många minnen! Den orangea tapeten är från hallen och den storblommiga är från toaletten.


20 juni 2011

En tupp

Helgens enda fynd gjorde Mattias i Obbola i lördags. Vi tog en rekordsnabb runda på Folkets Hus loppis under Obbola marknad. 5 kr kostade tuppen som ser lite malplacerad ut på skänken i köket. Den får nog vila bland de andra påsksakerna till nästa år.

16 juni 2011

Renovering av trädgårdsmöbler del 10

Äntligen börjar vi se slutet på möbelrenoveringen! Eller "slutet" kanske var lite väl optimistiskt...men den turkosa gruppen börjar iaf bli färdig. Igår skruvade Mattias ihop så mycket han kunde med de skruvar vi fått tag på. Idag ska jag köpa mer skruv (jo, vi hittade en dimension som funkar) så att de sista ryggbrädorna kan sättas på plats. Sen återstår bara att måla skruvskallarna. Det har varit mycket jobb (riktigt mycket jobb!) men se så fin möbeln blir!


Den röda möbeln har länge kvar till "slutet" men vi har iaf börjat måla plankorna nu. Irma heter den mörkröda härliga färgen.
Fortsättning följer...

14 juni 2011

Morgonsolen skiner...

...på innehållet i paketet som kom från Jan på bloggen Form55 igår.

Två koppar, Bibi Bregers Prisma R från Gustavsberg, hittade han på loppis för 20 kr/st och köpte till mig. Mycket snällt! Min samling börjar bli ganska stor. Tyvärr saknar kopparna fat men jag får jaga i sommar. Jakten på fat till min grå kopp i LI-modell fortsätter så klart också. Någon som har fat som ligger och skräpar?


En hel hög ljusstakar från Hemslöjden i Borås hade han liggandes hemma så dem köpte jag av honom för en billig peng. Jag har två gula sedan tidigare men nu kan jag variera färgerna. Tyvärr äger jag bara två långa smala ljus som passar i dem så fler ljus blir nått att leta efter på sommarens alla loppisar!


Ha en trevlig dag allihop!

13 juni 2011

S:t Olofs Antik

Båtar och brygga har åkt i plurret i stugan under helgen, men trots alls sommarstök kunde vi så klart inte hålla oss borta från loppisträsket. Och speciellt inte när jag hade hittat ett nytt ställe på Graninge bruk som verkade väldigt intressant!

Ann-Kathrine & Olof driver S:t Olofs Antik på Graninge bruk, bara några steg ifrån bruksbyggnaderna där Micke & Solan driver Graninge Bruk Antik & Antikvariat. S:t Olofs har inga fasta öppettider utan det är bara att knacka på och se om någon är hemma. Ann-Kathrine & Olof önskar dock inga tidiga morgonbesök så ska ni åka dit, vänta till efter lunch! Paret har många år i antikbranchen bakom sig men på senare år har de mer och mer börjat handla med böcker och då främst inriktat på historia och fakta. Bokförsäljningen går så klart bäst på nätet men i det stora huset i Graninge är det 1900-tals design som gäller! Jag blev väldigt glatt överraskad när vi steg in och blev lotsade genom rum efter rum med prydligt uppställda teakmöbler, stringhyllor, vackra lampor, lite porslin, keramik, glas och andra tidstypiska prylar från 50- och 60-talet. Prissättningen var bra och Ann-Kathrine berättade att de sätter priserna utifrån inköpspriset och att det bara är en hobby så det finns inget intresse av att klämma sista kronan ur kunderna.

Teakmöbler och vackra kuvertbrickor för fikat.
Jag borde kanske ha köpt dem... Se så fina de är att duka med!

Lampan kostade 100 kr men hade iof några skador. Hade jag vetat
var jag skulle ha den hade jag slagit till. Man kan ju tänka sig vilket
vackert sken den ger! 

Vasen i art deco-stil var märkt Stig Lindberg. Ett av
hans tidiga verk trodde Ann-Kathrine.

De omärkta fåtöljerna var riktigt sköna att sitta i!
Vet någon vem som designat och tillverkat dem? 
.
Vi fick med oss några små saker från S:t Olofs Antik och även från Graninge Bruk Antik som vi så klart också besökte.

Hos S:t Olofs slog Mattias till på en skohylla för 150 kr.

Jag köpte ett fat från Ystads Klostermetall för 80 kr.

Lite olja på fatet och det blev svart och blankt och fint!

GA betyder så klart Gunnar Ander. Vad är skillnaden mellan
Ystads Klostermetall och Ystad Metall?

Två Åsedavaser köpte jag också. Den bärnstensfärgade
för 20 kr hos S:t Olofs Antik och den gråblå för 30 kr
hos Graninge Bruk Antik.
.
Dottern ville också shoppa och hittade ett gult durkslag från Hammarplast på Graninge Bruk för 5 kr så det köpte hon :) Kanske kommer en uppdatering med bild senare.

Uppdaterat: Ann-Kathrine hälsar: "Till oss går det bra att komma när som helst, även kvällar och helger. För den som inte vill åka i onödan kan vi nås på telefon 0767667566."

09 juni 2011

Renovering av trädgårdsmöbler del 9

Vi ligger så klart inte på latsidan trots att sommarvädret gör att man blir lite slö. Den turkosa möbelgruppen är färdigmålad och väntar bara på att skruvas ihop igen men att hitta skruvar visade sig vara svårare än man kan tro! Den dimension vi ska ha tillverkas tydligen inte längre. Vi får lösa problemet på något sätt för nu vill vi snart ta en kaffe i vår nyrenoverade möbel!

Stommarna är färdigmålade!

Sittplankorna och bordsskivan är färdigmålade!
.
Möbel nummer två är också påbörjad. Mattias slipar och skrapar under all sin lediga tid! Stolarna är faktiskt demonterade nu men jag har inget foto på det...än...

De två första stolarna vi köpte trodde vi inte var Grythyttan...

...men nu tror vi det! Vad tror ni?

03 juni 2011

Renovering av trädgårdsmöbler del 8

(Undrar hur många inlägg det blir innan vi är klara med alla möbler?)

Vi har nu på allvar börjat jobba på möblerna vi ska behålla! De är skrapade, slipade, spacklade och slipade igen. Vi har sedan skruvat sönder stolarna och börjat måla ryggplankor, armstöd och sittplankor. Borden är dessutom grundade och väntar bara på att färdigstrykas. Vi har bestämt oss för två olika kulörer att måla de två grupperna med, Svea och Irma heter de. Vackra namn på vackra kulörer!
Stay tuned...

Mattias körde slipmusen

Slipat och klart

Demontering påbörjad

Grundade rygg- och armstöd

Stålsotommarna väntar på slipning och målning

Låt mig presentera Svea!
(Kulören är inte lika "intensiv och skrikig" i verkligheten)


02 juni 2011

Renovering av trädgårdsmöbler del 7

Nu är vi klara med den första möbeln och säljer den på Blocket! Jag kommer att sakna den lite för den blev ju helt underbar!

Följ renoveringen här och här och här och här.

01 juni 2011

Glasen som hittade hem

Jo, jag skrev ju att jag gjorde ett roligt inköp i lördags. Fynd är fel ord så jag skriver inköp.

Det var i Västra Spöland jag hittade den här fina brickan med de underbara glasen.
.

Det roliga är att det inte är första gången jag visar dem på bloggen. EXAKT SAMMA bricka med glas visade jag i augusti 2010 när vi var på auktion i Rödånäs och då såg det ut så här:
.

Ja, då lät vi glasen gå till en "uppköpare" för 110 kr men efteråt grämde vi oss att vi inte hade bjudit mer. I lördags stod glasen alltså framför mig igen, prismärkta 190 kr. Jag funderade en stund och beslöt mig för att pruta. 150 kr försökte jag men 160 kr sa säljaren och sträckte fram handen. Ok, tyckte jag, låt gå för 160 kr.

När jag skulle betala sa säljaren:
"Jag har haft dem länge. De där glasen finns på en blogg också. Hon skrev att jag var uppköpare men det är jag ju inte!"
"Nä, du var inte det DÅ", sa frun
"Jaha", sa jag
Sedan åkte vi :)

Du som sålde glasen kanske läser även detta. I så fall:
Kul att du läser min blogg, jag glömde visst säga det när vi sågs sist ;)

Nu har glasen till sist hittat hem! Se så vackra de är!




Brickan är fin den också, och under finns märkningen kvar. Monica heter den och är tillverkad av Nilsjohan.